Video: Pintant un Quadre – Action Painting – Informalisme

Video filmat recentment al taller d’art on treballo per mostrar-vos com treballo habitualment i quines tècniques faig servir. Aquesta forma de pintar s’anomena ACTION PAINTING (o Informalisme) perquè considera més important l’acció de pintar que el resultat final de l’obra.

Aquest video l’hem fet expressament per il·lustrar l’exposició que faré aquest febrer 2017 a Olot, juntament amb el meu germà Enric, sobre l’ACTION PAINTING i l’informalisme.

Segons la Wikipedia, l’Action painting (o la «Pintura d’Acció») és un gènere artístic dintre de les arts plàstiques, dintre de la pintura no figurativa, que valora més l’acció i el gest de pintar que el resultat final de l’obra pictòrica acabada Intenta expressar mitjançant el color i la matèria del quadre, sensacions com ara el moviment, la velocitat, l’energia. Valora l’espontaneïtat i la intensitat. És un clar precedent del happening i de transcendent influència a les arts escèniques contemporànies. Un exemple de pintor d’acció va ser l’estatunidenc Jackson Pollock, que deixava caure pintura a l’atzar sobre grans superfícies blanques.

En aquest video, em veureu treballant en temps real, investigant i improvitzant l’obra. A l’Action Painting, i a l’informalisme en general, l’important no és el resultat final de l’obra sinó el gest que realitzes per expressar-te . 

Espero que us agradi !!!